Top
  >  Aventură   >  Castelul Lednice – MUST VISIT din Cehia

Cum ajungem la Castelul Lednice? Merita vizitat? De cat timp avem nevoie sa vizitam Castelul Lednice? De ce buget avem nevoie pentru aceasta vizita?

La finalul anului 2022, dupa escapada din Trnava, in ultima zi din an, am plecat din Bratislava spre Praga pentru a petrece revelionul in acest oras superb. In drumul spre Praga ne-am oprit in Lednice, mai exact la Castelul Lednice, iti povestim mai jos cum a fost si tot ce trebuie sa stii inainte de a merge acolo!

Cum ajungem? Unde parcam?

Castelul Lednice se afla in Sudul Cehiei, ai locatia exacta aici, la distanta de 250km de Praga ( aproximativ 2 ore) sau 90km de Bratislava ( aproximativ o ora). Nu exista nicio metoda usoara prin care poti ajunge in Lednice cu transportul in comun, ai nevoie de masina pentru aceasta vizita.

Exista 2 parcari mari in zona Castelului. Cea din fata castelului este cu plata pe ora (20 coroane/ora), cea de langa este pe zi (60 coroane/ora). Pentru cea din fata castelului ai nevoie de cash, nu poti plati cu cardul.

Ce putem face la Castelul Lednice? De cat timp avem nevoie sa il vizitam? De ce buget avem nevoie pentru a-l vizita?

Curtea exterioara a Castelului si Gradinile (care sunt uriase) se pot vizita GRATUIT, interiorul se poate vizita contra cost. Castelul este divizat in mai multe parti (camere reprezentative, muzeul de marionete, pestera artificiala, Minarett, etc, iar fiecare intrare se plateste separat, costul fiind intre 100 si 250 de coroane per intrare.

Preturile actualizate le gasesti aici.

SFAT – Sub fiecare tip de bilet exista un buton pe care scrie “more information”. Da click pe el si vei ajunge intr-o pagina cu cateva informatii despre respectiva parte din palat si vei vedea poze cu interiorul. Daca nu ai o zi intreaga la dispozitie sau nu vrei sa aloci buget cat sa vizitezi tot Castelul, poti arunca un ochi si alege ce ti se pare mai interesant. Vei economisi timp si bani in acest fel.

Informatii importante

Daca planuiesti sa ajungi la Castelul Lednice, arunca un ochi pe site-ul oficial. Informatiile sunt permanent actualizate (preturi, program). In acest fel poti fi sigur ca nu faci drumul degeaba!

Ne vedem zilnic pe INSTAGRAM, iar daca vrei sa afli ce mai poti face interesant in Cehia, arunca un ochi aici.

Mai jos ai cateva clipuri facute la Lednice, gasesti mai multe pe profilul nostru de youtube. Ne vedem acolo!