Top
  >  Ghid De Călătorie   >  Buget   >  Cum sa iti triplezi zilele de concediu din 2023 | Concediul perfect pentru 2023

Cum imi organizez concediul ca sa am vacante cat mai multe? Cum iti poti tripla zilele de concediu simplu si rapid!

Daca te-ai apucat sa iti organizezi zilele de concediu din 2023 si nu stii cum sa le imparti, suntem aici sa te ajutam!

“Am prea putine zile de concediu” este replica pe care toata lumea o are cand vine vorba despre organizarea mai multor concedii, insa de cele mai multe ori este vorba despre modalitatea de grupare a zilelor, nu de numarul acestora.

Cele 20 de zile de concediu sunt taaaaaare putine cand ai atatea de facut si de vazut, corect? Va descriem mai jos modalitatea prin care noi ne-am panificat concediile cat timp stateam in Bucuresti si plecam doar in vacante (luckily acum suntem mereu plecati pentru ca lucram remote din diverse orase) , obtinand de 2-3 ori mai multe zile de concediu decat cele oferite.

Daca le grupati cu atentie si sunteti norocosi (si mai aveti cateva zile in plus din partea companiei), puteti obtine 50-60 de zile petrecute in vacante. Nu e rau, nu?

Cum iti triplezi zilele de concediu | pasi de urmat pentru organizarea concediului perfect

PASUL 1. Determina cate zile de concediu ai de fapt!

Cu totii stim cate zile libere avem de la stat, dar pe cate dintre ele suntem dispusi sa le petrecem in vacante? 

Fie ca iti rezervi un numar de zile pe an pentru dezvoltare personala, un curs, un teambuilding, fie ca esti parinte si acorzi o parte din zile serbarilor si zilelor de nastere, cu totii avem un numar de zile din an din cele libere pe care le petrecem altfel, nu in vacanta. Determinati-l! Luati toate lunile si evenimentele la rand si notati-va cate zile aveti nevoie de ele. Pasul acesta e menit sa va ajute la estimarea cat mai corecta a numarului REAL de zile de concediu.

1. Determinati numarul de zile libere TOTALE (cele de la stat si cele de la companie, in cazul in care aveti zile in plus).

2. Determinati numarul de zile de concediu pe care sunteti dispusi sa le petreceti in vacanta (Sunt persoane care tin neaparat sa petreaca Craciunul in familie, poate sunteti parinti si va rezervati zile de concediu pentru serbari si zilele de nastere ale copiilor, etc).

PASUL 2. Marcati pe calendar zilele libere de la stat din timpul saptamanii si grupati-le cu weekend-uri.

Daca citind titlul te-ai gandit ca iti oferim vreun bilet special catre 2 luni de concediu platit de compania la care lucrezi in fiecare an, afla ca va trebui sa iti pui un pic mintea la contributie sa obtii asa mult concediu. Zilele in plus nu le “obtii” de la companie, ci le obtii prin gruparea lor inteligenta.

Strategia pe care v-o prezentam va tripleaza zilele de concediu. Tot ce trebuie sa faceti este sa marcati zilele libere de la stat (1 decembrie,1 iunie, etc) si sa le uniti cu un weekend (cel care urmeaza sau cel dinainte in functie de cate zile doriti pentru vacanta respectiva) sau chiar cu ambele! Explicatia pe indelete mai jos.

De exemplu: 30 noiembrie si 1 decembrie sunt libere de la stat( in 2022), acestea fiind zilele de joi si vineri. Cu doar 3 zile de concediu (27-29), veti obtine: 9 zile de concediu: 25 noiembrie – 3 decembrie. Strategia functioneaza cel mai bine cand prindeti zilele libere intre 2 weekenduri, lipindu-le astfel veti obtine mult mai multe zile de concediu.

Planificandu-va din timp concediile veti avea un control mult mai mare al bugetului si muuult mai multe alegeri cu privire la cazari si activitati. 

Va las mai jos gruparea perfecta pentru anul 2023 care va va tripla zilele de concediu 🙂

INTERVAL LIBER

ZILE DE CONCEDIU NECESARE

NR ZILE DE CONCEDIU LUATE

NR ZILE DE CONCEDIU OBTINUTE

20 IANUARIE – 25 IANUARIE

23 IANUARIE

1

4

14 APRILIE – 17 APRILIE

0

4

28 APRILIE – 1 MAI 

28 APRILIE

1

4

1 IUNIE – 5 IUNIE

2 IUNIE

1

5

11 AUGUST – 15 AUGUST

11 AUGUST, 14 AUGUST

2

5

15 AUGUST – 20 AUGUST

16 AUGUST, 17 AUGUST, 18 AUGUST

3

6

24 NOIEMBRIE – 3 DECEMBRIE

24 NOIEMBRIE, 27 NOIEMBRIE, 

28 NOIEMBRIE. 29 NOIEMBRIE

4

10

22 DECEMBRIE – 3 IANUARIE

22 DECEMBRIE, 27 DECEMBRIE,

28 DECEMBRIE, 28 DECEMBRIE

4

13

Grupand zilele libere de la stat cu weekend-uri, am obtinut 51 de zile libere. (aproape 2 luni) folosind doar 16 zile din concediul nostru (care standard are 21).

Cele 5 zile ramase pot fi luate intr-o saptamana (de luni pana vineri) si unite cu cele 2 weekenduri rezulta inca 9 zile de concediu.

Am obtinut astfel 60 de zile de concediu pe care le putem organiza in 8 vacante/ city-break-uri exceptionale.