Top
  >  Aventură   >  Day trip in Trnava – orasel medieval din Slovacia

Day trip in Trnava. Ce facem in Trnava? De ce sa mergi in Trnava?

Am facut acest day trip in Trnava plecand din Bratislava, imediat dupa cel din Viena. Acest oras boem, aflat la doar jumatate de ora de Bratislava, este unul dintre cele mai vechi orase din Slovacia si primul oras roial (lucru care se poate observa si astazi privind monumentele din centru).

Orasul Trnava este plin de biserici , insa diferite si intr-o conditie exceptionala. Am intrat cu placere in toate, sunt superbe de la usa pana la altar. Vitrariile nemaipomenite, picturile si sculpturile de sute de ani faciliteaza ideea de “calatorie in timp”.  Asa am simtit noi timpul petrecut in Trnava, ca o calatorie cu sute de ani in urma ( si ne-a placut maxim!)

Daca esti in Bratislava si cauti idei de day trip-uri, arunca un ochi pe cel mai frumos castel din Cehia.

Cum ajungem in TRNAVA?

Trnava este un oras relativ micut, la distanta de doar 35 de km de capitala Slovaciei. Plecand din Bratislava, exista 2 metode, asa ca nu ai motive sa nu incerci acest day trip in Trnava!:

Autobuz: calatoria costa 4 euro/persoana si dureaza aproximativ 45 de minute
Masina: aproximativ 70 km dus-intors, noi am cheltuit 12 euro pe benzina consumata

Itinerariu in TRNAVA. Ce facem o zi in Trnava?

In ghidul pe care vi-l prezentam noi (si in multe altele), veti gasi o lista de obiective pe care sa le vizitati, dar nu va limitati la acestea. Orasul este foarte frumos si curat, arhitectura este intr-adevar uimitoare (majoritatea cladirilor si-au pastrat arhitectura originala), rezervati-va timp pentru a va plimba, efectiv, pe strazile acestui oras, admirandu-i frumusetea!

City Tower / Turnul din centrul orasului

Ajunsi in centru, veti fi intampinati de acest turn imens. Puteti ajunge in el urcand cele 143 de trepte, cu un bilet in valoare de 3 euro/persoana. Experienta merita din plin, privelistea de sus este superba (va puteti plimba de jur-imprejur si veti vedea intregul oras Trnava de la inaltime).Noi ne-am plimbat si am facut poze cam jumatate de ora prin turn, va recomandam din suflet sa urcati, merita!

Biserica Holy Trinity

Intrarea este gratuita, insa exista posibilitatea sa o gasiti inchisa.

Biserica Sf. Stefan

Intrarea este gratuita, insa exista posibilitatea sa o gasiti inchisa.

Sinagoga

Intrarea este gratuita, insa exista posibilitatea sa o gasiti inchisa.

Strada Hlavna

Cum va povesteam si mai sus, frumusetea orasului Trnava nu sta in obiective turistice nemaivazute, ci in arhitectura foarte bine conservata de sute de ani. Strada Hlavna este un loc foarte instagramabil unde va puteti plimba si puteti absorbi frumusetea destinatiei in care va aflati.

Day trip in Trnava. Unde mancam in Trnava? Unde bem cea mai buna cafea in TRNAVA?

Synagogue Café

Aici puteti avea parte de o experienta INEDITA! Este o sinagoga deconsacrata care a fost transformata intr-o cafenea (insa interiorul a ramas cel original, arhitectura, picturile, etc).

Gasiti cafele si prajituri la preturi decente, insa nu ele reprezinta motivul pentru care va sugeram sa veniti aici, si atmosfera locului.

Forhaus

Restaurantul Forhaus este o locatie ceva mai scumpa decat celelate recomandari, insa exista o gama varianta de mancare, iar servirea este ireprosabila.

Thalmeiner

Thalmeiner se afla chiar in centrul orasului (fix langa targul de Craciun) si il sugeram pentru o ciocolata calda sau pentru o cafea ( in functie de anotimpul in care vizitati Trnava). Mancarea a fost buna, insa nimic care sa ne dea pe spate, iar preturile medii.

Recomandari in Trnava. Ce facem in Trnava?

Itinerariul perfect in Trnava

Gasiti AICI itinerariul sugerat de noi cu tot cu locatii si comentarii, direct pe mapa.

Sfaturi pentru Trnava?

SFAT 1: Ajungeti dimineata. Desi orasul nu este in topul oraselor din Slovacia, este destul de vizitat. Daca vreti sa va bucurati de el in liniste si pace, ar fi bine sa ajungeti la 9-10.

SFAT 2: Uitati-va din timp dupa restaurante/cafenele. Am fost surprinsi sa observam ca majoritatea restaurantelor din Trnava sunt inchise in weekend sau au un program special. In acelasi timp, restaurantele nu au meniu in engleza, bine ar fi sa stiti ce vreti sa comandati dinainte sau sa aveti un internet bun :))

SFAT 3: In ghidul pe care vi-l prezentam noi (si in multe altele), veti gasi o lista de obiective pe care sa le vizitati, dar nu va limitati la acestea. Orasul este foarte frumos si curat, arhitectura este intr-adevar uimitoare (majoritatea cladirilor si-au pastrat arhitectura originala), rezervati-va timp pentru a va plimba, efectiv, pe strazile acestui oras, admirandu-i frumusetea!