Top

FAQ Page

Intrebari frecvente

Cum reusiti sa calatoriti atat de mult? 🌍

Daca ar fi sa raspund la intrebare cu un singur cuvant, ar fi ORGANIZARE. Intotdeauna ne-a placut sa calatorim, dar nu am avut de la inceput bani & timp sa facem asta full time. Organizam in avans anul, grupam zilele libere de la stat cu cele de concediu, maximizand numarul de zile pe care le puteam petrece calatorind.

Dupa cativa ani, lucrurile stau altfel. Amandoi lucram remote & sursele noastre de venit sunt 100% din online (crypto & software), asa ca putem calatori oriunde fara a fi restrictionati ca perioada. Bugetul alocat calatoritului a crescut odata cu veniturile noastre, dar am devenit si mult mai buni la optimizarea acestuia pe parcursul calatoriilor.

CUM ALEGETI DESTINATIILE? 🤔

Alegem destinatii care sa imbine natura & cultura pe perioada calda. Incercam sa impartim timpul petrecut intre drumetii, iesit in natura si muzee, activitati indoor. Intotdeauna alegem cazari in locatii bune (sa avem activitati seara dupa munca & in weekend la maxim 2-3 ore de mers cu masina). In perioada rece mergem in destinatiile turistice si foarte aglomerate vara – profitam de preturile mai mici la cazari si de faptul ca numarul de turisti se injumatateste.

Ce aparatura folositi? 📷

Suntem fani DJI, filmam cu DJI mini 3 pro, DJI Pocket si DJI OM 5.

De ce buget am nevoie pentru a putea calatori? 💸

Ca regula generala, noi cheltuim maxim 50% din venitul pe luna pe calatorit. Restul de 50% ii investim sau pastram pentru viitoare oportunitati. Calatoritul a fost mereu visul nostru, dar la fel si independenta financiara. Puteti calatori si cu o mie de euro pe luna si cu 50 de mii. Depinde de bugetul pe care vreti sa il alocati. 

Low Budget inseamna sa stai in hostel, sa imparti camera, sa mananci de la supermarket sau in locuri mai ieftine si sa te bucuri de calatorit. Pentru asta, bugetul este intre 1k-2k (pentru Europa).

Medium Budget, aici ne clasam noi, inseamna sa iti iei un airbnb intr-o pozitie buna, sa ai bucatarie si sa combini iesitul in oras cu mancatul acasa (mancatul in oras creste exponential bugetul!). Nu te “abtii” de la cheltuit bani pe experiente, dar nu arunci in stanga si dreapta. 

High Budget – opulenta totala. Vei sta in hotel de 4-5 stele (nu Airbnb unde sa iti faci singur curat), vei manca in cele mai fancy restaurante si vei alege cele mai premium experiente. Aici nu e nevoie de interval de buget, opulenta nu are limite 🙂