Top

Croatia este o tara exceptionala din multe puncte de vedere! Am petrecut luni de zile in aceasta destinatie si nu ne-am plictisit nicio clipa! Ofera insule superbe, drumetii interesante, mancare buna, plaje minunate si tot ceea ce ti-ai dori de la o destinatie de vis din Europa!

Parcul National KRKA este unul dintre cele mai faine obiective din Croatia si reprezinta cea mai frumoasa drumetie usor accesibila! Cascade superbe, apa turcoaz de vis, aer curat si drumetii ingrijite – toate acestea sunt elemente intalnite de noi in parcul National Krka anul acesta.

Informatii generale

SFAT DE CALATORIE:

Exista autobuze care pleaca din Zadar, Split sau Dubrovnik, insa acestea functioneaza doar in perioada de vara (mai-septembrie). Daca ajungi in Croatia in primavara, toamna sau iarna vei avea nevoie de masina pentru a ajunge aici!

Cum ajungem acolo | PLECARE DIN LOZOVAC | partea inferioara a Parcului National KRKA

Exista mai multe intrari pentru Parcul National Krka, in functie de partea pe care vrei sa o vizitezi sau directia in care vrei sa parcurgi traseul. Noi am vizitat separat fiecare parte din Parcul National( pentru ca a trebuit sa ne deplasam cu masina intre ele, iar in primavara programul este scurt si nu ne-am incadrat intr-o singura zi).

Accesul in Parcul National Krka se face pe baza de bilet, pretul difera de la luna la luna foarte mult (in iarna este 5 euro, in vara 40).  Preturile actualizate le gasesti AICI.

Biletele se pot achizitiona atat online, cat si fizic, de la intrari, insa vara sunt cozi interminabile, asa ca recomandam achizitia lor de pe site, din timp (avand in vedere ca numarul vizitatorilor este limitat).

Punctul de plecare este Lozovac, drumul nu este problematic deloc, cel mai bun oras in care te poti caza pentru aceasta drumetie este Zadar, foarte interesant si aproape de parcul National Krka.

Am facut si drumetia spre cascada Roski, poti aici aici totul despre ea (MERITA cu varf si indesat!).

Necesitati

Bocanci
Bete
Geaca Impermeabila
Polar
Pelenerina de ploaie
Plasturi
Apa
Mancare

Logistica traseului

ITINERARIU CU TIMPI

Lozovac - Cascada Skradinski - aprox 1 ora

Plimbare in jurul cascadei Skradinski + puncte de Belvedere - 2-3 ore (in functie de viteza si pauze!)

Cascada Skradinski -Lozovac - aprox 1 ora

Stare marcaj:
Dificultate:
Forma traseu:
foarte buna
mica
circuit
Sezonalitate
Surse de apa
Atentionari
Dificultate
primavara, toamna, vara. iarna
-
-
Foarte mica, potrivita oricui

Experienta noastra

Dupa lunile de iarna din Slovacia si Cehia eram supeeeer entuziasmati sa ajungem intr-o destinatie calda, frumoasa unde sa putem sa ne bucuram de natura! Ajunsi in Croatia in martie, am stat cu ochii pe vreme si imediat cum am avut ocazia am inceput sezonul drumetiilor!

Anul acesta avem planuri mari – ne-am propus sa facem 50 de drumetii! Tarile in care vom ajunge sunt: Croatia, Muntenegru, Albania, Bosnia si inapoi in Romania (special pentru Retezat!). Suntem motivati sa ne tinem de treaba pentru a avea 50 de drumetii faine in 2023!

Parcul National Krka este una dintre primele drumetii pe care le-am facut in Croatia si ne-a placut foarte mult. Cascada Skradin ne-a lasat cu gura cascata, iar punctele de Belvedere par din rai. Recomandam o vizita spre Parcul Natiobal Krka oricui ajunge in Croatia, asa ca citeste in continuare pentru a afla toate detaliile necesare!

Lozovac - Cascada Skradinski - aprox 1 ora

Pentru ca suntem iubitori de natura si iubim sportul, am lasat masina in prima parcare, fix la receptia parcului National Krka (de unde poti achizitiona bilete). 

Pana la cascada vei merge pe un drum forestier foarte frumos si ingrijit timp de aproximativ o ora. Nu vei intampina nicio problema, mare parte din drumetie este acoperita de copaci, asa ca nu ne-am prajit. Pe langa noi aveam apa turcoaz, zeci de fluturi si aer curat – aaaaah ce frumoasa e natura!

Dupa vreo ora de mers ajungi in centrul drumetiei – aici se afla cascada Skradin si multe magazine de mancare, suveniruri, etc. Daca nu vrei sa iti iei mancare, exista variante aici, insa, doar pe timpul verii!

SFAT DE CALATORIE:

In timpul verii exista feribot cu ajutorul caruia poti ajunge dintr-o partea in cealalta a parcului National Krka, insa pe timpul primavarii/toamnei nu, asa ca vei avea nevoie de masina persoana & 2 zile pentru a vizita intregul parc.

Plimbare in jurul cascadei Skradinski + puncte de Belvedere - 2-3 ore (in functie de viteza si pauze!)

Odata ajunsi la cascada Skradin am fost uimiti! Cascada este incredibila! Pana in 2019 se putea inota aici, insa acum este ilegal.

Fericiti pentru experienta avuta am inceput plimbarea in jurul cascadei, sunt in jur de 5 puncte de belvedere in jurul cascadei, toate superbe si ofertante pentru pauze cu un peisaj impresionant!

Mai multe imagini poti vedea in vlogul nostru!

Cascada Skradinski -Lozovac - aprox 1 ora

Ne-a fost greu sa ne despartim de cascada, sa fiu sincera! Privelistea e mult prea frumoasa sa poti pleca fara regret de aici! (Probabil vom mai ajunge in parcul National Krka lunile astea pentru ca ramanem in Croatia pana in august!). Fericiti si mandri ca am facut drumetia, am plecat spre masina pe acelasi drum pe care am venit la cascada – drumul ne-a luat cam 40 de minute.

Urmatoarea drumetie a fost cea spre cascada Roski, aventura despre care poti citi in acest articol.