Top

Croatia este o tara exceptionala din multe puncte de vedere! Am petrecut luni de zile in aceasta destinatie si nu ne-am plictisit nicio clipa! Ofera insule superbe, drumetii interesante, mancare buna, plaje minunate si tot ceea ce ti-ai dori de la o destinatie de vis din Europa!

Parcul National KRKA este unul dintre cele mai faine obiective din Croatia si reprezinta cea mai frumoasa drumetie usor accesibila! Cascade superbe, apa turcoaz de vis, aer curat si drumetii ingrijite – toate acestea sunt elemente intalnite de noi in parcul National Krka anul acesta.

SFAT DE CALATORIE:

Exista autobuze care pleaca din Zadar, Split sau Dubrovnik, insa acestea functioneaza doar in perioada de vara (mai-septembrie). Daca ajungi in Croatia in primavara, toamna sau iarna vei avea nevoie de masina pentru a ajunge aici!

Informatii generale

Cum ajungem acolo | PLECARE DIN LOZOVAC | partea inferioara a Parcului National KRKA

Exista mai multe intrari pentru Parcul National Krka, in functie de partea pe care vrei sa o vizitezi sau directia in care vrei sa parcurgi traseul. Noi am vizitat separat fiecare parte din Parcul National( pentru ca a trebuit sa ne deplasam cu masina intre ele, iar in primavara programul este scurt si nu ne-am incadrat intr-o singura zi).

Accesul in Parcul National Krka se face pe baza de bilet, pretul difera de la luna la luna foarte mult (in iarna este 5 euro, in vara 40).  Preturile actualizate le gasesti AICI.

Biletele se pot achizitiona atat online, cat si fizic, de la intrari, insa vara sunt cozi interminabile, asa ca recomandam achizitia lor de pe site, din timp (avand in vedere ca numarul vizitatorilor este limitat).

Punctul de plecare pentru cascada Roski  este acesta, drumul nu este problematic deloc, cel mai bun oras in care te poti caza pentru aceasta drumetie este Zadar, foarte interesant si aproape de parcul National Krka.

Am facut si drumetia spre cascada Skradin, poti aici aici totul despre ea (MERITA cu varf si indesat!).

Necesitati

Bocanci
Bete
Geaca Impermeabila
Polar
Pelenerina de ploaie
Plasturi
Apa
Mancare

Logistica traseului

ITINERARIU CU TIMPI

parcare - Cascada Roski (partea de jos) - 30 de minute

Cascada Roski - punct de belvedere - 1 ora 40 minute

punct de Belvedere - parcare - 1 ora jumatate

Stare marcaj:
Dificultate:
Forma traseu:
foarte buna
mica, medie spre punctul de belvedere
circuit
Sezonalitate
Surse de apa
Atentionari
Dificultate
primavara, toamna, vara. iarna
-
-
Foarte mica, potrivita oricui

Experienta noastra

Dupa lunile de iarna din Slovacia si Cehia eram supeeeer entuziasmati sa ajungem intr-o destinatie calda, frumoasa unde sa putem sa ne bucuram de natura! Ajunsi in Croatia in martie, am stat cu ochii pe vreme si imediat cum am avut ocazia am inceput sezonul drumetiilor!

Anul acesta avem planuri mari – ne-am propus sa facem 50 de drumetii! Tarile in care vom ajunge sunt: Croatia, Muntenegru, Albania, Bosnia si inapoi in Romania (special pentru Retezat!). Suntem motivati sa ne tinem de treaba pentru a avea 50 de drumetii faine in 2023!

Parcul National Krka este una dintre primele drumetii pe care le-am facut in Croatia si ne-a placut foarte mult. Cascada Skradin ne-a lasat cu gura cascata (vezi drumetia aici), iar punctele de Belvedere par din rai. Cascada Roski ne-a impresionat pentru ca e speciala – forma ei interesanta arata a margele ! Recomandam o vizita spre Parcul Natiobal Krka oricui ajunge in Croatia, asa ca citeste in continuare pentru a afla toate detaliile necesare!

parcare - Cascada Roski (partea de jos) - 30 de minute

Ajunsi in parcare, dupa ce am rezolvat cu biletele, am plecat spre cascada Roski, partea de jos. Drumul este foarte rapid, in 20 de minute ajungi la baza. Partea asta nu e exceptionala, insa poti sa te opresti sa mananci si sa bei ceva langa cascada!

SFAT DE CALATORIE:

In timpul verii exista feribot cu ajutorul caruia poti ajunge dintr-o partea in cealalta a parcului National Krka, insa pe timpul primavarii/toamnei nu, asa ca vei avea nevoie de masina persoana & 2 zile pentru a vizita intregul parc.

Cascada Roski - punct de belvedere - 1 ora 40 minute

Cel mai important obiectiv din aceasta parte a parcului National este punctul de belvedere – ofera o imagine panoramica asupra intregii cascade! Drumul pana acolo este destul de greut, incinatia este destul de mare, iar pietrele alunecoase. Nimic foarte complicat, insa nu as recomanda partea aceasta pentru copii mici sau vreme ploaioasa! 

Detalii clare cu privire la complexitate si inclinatie puteti vedea in vlog!

Odata ajunsi la punctul de belvedere am dat de un loc perfect de picnic/gustare! O priveliste superba, dupa cum poti sa vezi si in pozele de mai jos!

punct de Belvedere - parcare - 1 ora jumatate

Coborand de la punctul de belvedere, poti face o oprire la acest lac superb! Odata coborati, ne-am indreptat spre acest pod ce trece peste cascada (daca ai frica de inaltimi nu recomandam!). Aici am si ridicat drona putin (vezi in vlog mai multe cadre) si ne-am bucurat de priveliste. A meritat din plin ziua asta frumoasa in parcul national Krka!

Daca ai de gand sa vizitezi parcul National krka, arunca un ochi pe drumetia spre Cascada Skadin – o cascada impresionanta din toate punctele de vedere unde poti ajunge foarte repede si usor!

Ne vedem zilnic pe instagram, iti dorim vacante placute!