Top

In weekend a venit mama in vizita la noi, in Bucuresti, asa ca ne-am tot gandit ce activitate (interesanta!) am putea face cu ea. O plimbare pe Victoriei sau prin Herastrau nu era o alegere prea inovativa, asa ca ne-am propus sa gasim o destinatie apropiata de Bucuresti, la munte unde sa ne putem plimba in liniste si pace. 

Fiind octombrie, perioada in care traseele de toamna reprezinta activitatea cea mai frumoasa, ne-am pus in fata maps-ului si am luat centimetru cu centimetru tot Brasovul, sa vedem unde putem ajunge. Am restrans cautarile la 3 variante: satulSimon, Bran si satul Pestera + satul Magura. Am studiat un pic pozele de pe grupurile de trasee si blogurile, iar cu informatia adunata am ales sa facem un circuit (foarte usor) din satul Magura si satul Pestera.

Am tot zis pe blog si instagram ca traseul nostru favorit de toamna este cel din Cozia, daaaaaaaaaaar asta despre care va scriem azi il ajunge din urma (poate il si intrece). Satul pitoresc, copacii aramii parca pictati cu atentie si pasiune, mirosul curat si imbietor, si, mai ales, timpul petrecut in familie, ne-am facut sa desemnam weekendul acesta drept cel mai frumos din toamna aceasta.

E drept ca sunt drumetii mai spectaculoase, insa traseul acesta este foarte simplu, asa ca daca aveti parinti mai in varsta, copii, nu sunteti in cea mai buna forma a voastra, etc, puteti sa-l faceti cu zambetul pe buze si veti ramane cu amintiri de neuitat! Va detaliem mai departe cum a fost sa colindam ulitele satelor Magura si Pestera la final de octombrie!

Informatii generale | SATUL PESTERA | SATUL MAGURA

Cum ajungem acolo | PLECARE DIN SATUL PASTERA

Punctul de plecare este Nobillis – Carpathian Residence, satul Peștera, judetul Brasov. Din Bucuresti aveti cam 180km, iar din Brasov 40 km. Intr-o Sambata dimineata, conditii normale de trafic, am facut 3 ore Bucuresti – satul Pestera. 

Detalii: Ajunsi in Moieciu de Jos, se ia dreapta si  se merg inca 8-9km pana in satul Pestera, judetul Brasov. Aici se lasa masina si se incepe la pas traseul circuit mult visat! (Drumul se poate face lejer si cu o masina cu garda mai joasa)

Necesitati

Bete (pentru persoanele in varsta)
Apa
Mancare

Logistica traseului

ITINERARIU CU TIMPI

Hotel Nobillis – Carpathian Residence - Muchia lui Garnita - Dealul Sipotului - Valea Baltacioaia - satul Magura (chiar la intrare) - aprox 1 ora

satul Magura - Cabana Casa Folea - 1 ora 15m

Cabana Casa Folea - Satul Pestera (inapoi la masina) - 1 ora 30m

Stare marcaj:
Dificultate:
Forma traseu:
foarte buna
MICA
circuit
Distanta:
Diferenta Nivel:
Altitudine Maxima:
aprox. 6 km
150m
-
Sezonalitate
Surse de apa
Atentionari
Dificultate
Oricand
-
-
Traseul acesta este foarte simplu, asa ca daca aveti parinti mai in varsta, copii, nu sunteti in cea mai buna forma a voastra, etc, puteti sa-l faceti cu zambetul pe buze si veti ramane cu amintiri de neuitat!
Marcaj
Punct Albastru

Experienta noastra

Cu speranta ca mergem spre o destinatie unde mamei sa ii placa cu adevarat, am plecat din Bucuresti pe la 9 spre satul Pestera. In drum spre masina am sunat sa facem rezervare pentru cina (P.S. Nu stiam ca Brasovul este atat de aglomerat duminica seara, am sunat in 4 locuri pana sa gasim locuri..), am mai discutat una alta, nerabdatori sa ajungem.

Ultimul km parcurs din drumul spre Hotel Nobillis a fost de vis – copacii aramii, casele rasfirate pe dealurile satului Magura, vibe-ul pitoresc si culorile de vis ne-au facut sa realizam ca am facut alegerea potrivita!

Hotel Nobillis – Carpathian Residence - Muchia lui Garnita - Dealul Sipotului - Valea Baltacioaia - satul Magura (chiar la intrare) - aprox 1 ora

Ajunsi pe la 12 in satul Pestera, deja erau muuuuuuulte masini parcate (oameni mai matinali decat noi), asa ca ne-am chinuit un pic sa gasim un loc de bun simt pentru parcare. Am luat o gustarica la masina dupa care am inceput traseul.

A fost o zi calduroasa, copacii galbeni erau imbaiati in razele soarelui, adia vantul printre crengi si zburau frunze aramii prin aer, simt ca am trait un moment de basm cat am fost in satul Pestera din Judetul Brasov.

Am pornit spre Muchia lui Garnita, spre dreapta, insa poti porni traseul in orice sens doresti. Oricum l-ai face, vei fi surprins de peisaje superbe in acest circuit de toamna. Nu vei vedea marcajul prea des, dar nu e o problema, n-ai cum sa te pierzi. Am tot mers inainte (cu opririle clasice de poze) pana pe Dealul Sipotului, acolo am facut stanga pentru a cobora spre Valea Baltacioaia.

satul Magura - Cabana Casa Folea - 1 ora 15m

Ajunsi la intersectia dintre trasee, aveti 2 posibilitati: spre satul Magura, in dreapta sau spre Manastirea Sfanta Treime, in stanga (veti vedea si indicatorul la fata locului). Noi am pornit spre satul Magura, insa nu am intrat in sat, ci am luat-o in stanga spre casa Folea. De aici mergem doar in fata pana la punctul in care vedem o harta cu traseele din Piatra Craiului.

Cabana Casa Folea - Satul Pestera (inapoi la masina) - 1 ora 30m

Cabana Casa Folea si casele/cabanele din imprejurimi sunt de vis. Cateva au bacoane exact spre muntii Piatra Craiului, ciubar cu vederi panoramice spre sat, deci va incurajam sa cautati cazare in satul Pestera in perioada de toamna (dar in avans, acum erau ocupate toate). 

De la Cabana Casa Folea am pornit-o spre Masina, oprindu-ne sa admiram natura din jurul nostru. Am vazut multi oameni cu camere profesionale (obiective mari, drone cu nemiluita), semn ca fotografii sunt atrasi de aceasta zona. Intradevar, sugeram locatia pentru poze de vis. Acum doi ani cand eram prin Cluj am vazut o sedinta foto de nunta intr-o astfel de zona, poate va dam idei 🙂

Concluzii

eSTE Un traseu de toamna exceptional indiferent de varsta si conditia fizica

Recomandam aceasta drumetie de toamna simpla indiferent de varsta si de grup! Fie ca aveti copii sau persoane mai in varsta cu voi, traseul este usurel si foarte placut!

Daca doriti mai multa aventura, aruncati un ochi peste traseul din Buila-Vanturarita si traseul spre Piatra Mare, ambele sunt de vis pentru perioada de toamna si ofera imagini panoramice tomnatice superbe.

Punctaj

Stare Marcaj
5/5
Privelisti
5/5
Surse apa
0/5
Cazari in zona
5/5
Drumul pana la start
3/5
Cabana
5/5